Otteluraportti: Cowboys aloitti voitokkaasti

26.5.2019

Off season: Cowboys vs Razorbacks 42-28 (28-14)

Lauantaina 25.5.2019 Sami Hyypiä-areenalla kirjoitettiin historiaa, kun Kuusankoski Cowboys pelasi ensimmäisen ottelunsa (off season) ikinä Lappeenranta Razorbacksia vastaan. Kovan taistelun jälkeen Cowboys vei lopulta voiton lukemin 42-28.

Ottelun lähtökohdat olivat erittäin mielenkiintoiset, sillä Cowboys sekä Razorbacks ovat aloittaneet toimintansa vasta viime syksynä ja molemmilla joukkueilla oli palava halu selvittää kumpi vie III-divisioonan ensimmäisen ”Kaakon Derbyn”.

Razorbacks tarjoili Cowboysille heti alkuun shokkihoitoa, kun jo pelin toisella yrityksellä Lappeenrannan pelinrakentaja Ashley Dewing juoksi pallon pohjaan omalta 20-yardin linjalta. Tästä länkkärit ei kuitenkaan lannistunut vaan keräsi sisua, mikä jo hetkeä myöhemmin tuotti tulosta, kun Joonas ”silakka” Nikula taklasi Razorbacks pelinrakentajan omalle maalialueelle ja tuotti Cowboysille ensimmäiset pistemerkinnät. Seuraavalla kotijoukkueen hyökkäysvuorolla pelinrakentaja Jukka Lautamatti juoksi poikamaisen keveillä askeleilla pallon Razorbacksien 10-yardin linjalle. Tiukka heitto Joona Taarille toi pallon 1-yardin linjalle, josta Jukka pujotteli pallon sisään. Lisäpisteestä vastasi Elias Vanhalakka.

Razorbacks lähti hakemaan seuraavalla draivilla syviä kuvioita, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet toivottua tulosta, sillä puolustuksen linjan soturit Mikko Lautamatti ja Joonas Nikula pystyivät pitämään jatkuvasti kovan paineen päällä. Cowboys puolustukselle tuli kuitenkin synkkä hetki, kun Razorbacksin pelinrakentaja sai lehmipoika-puolustuksen leviämään ja juoksi jälleen itse pallon kanssa Cowboys päätyyn. Lisäpisteestä vastasi myös sama mies.

Kuva: Teija Ahola

Cowboysin seuraavalla hyökkäysvuorolla juoksu- ja heittopeli takkuili, mutta lopulta Jukka Lautamatti näki, että baana on auki ja jälleen pujotteli itsensä kentän läpi aina maalialueelle asti. Lisäpisteyritys epäonnistui, kun Lappeenrannan puolustuksen linja pääsi läpi ja säkitti Jukan.

Heti seuraavalla puolustuksella Teemu Tuovi taklasi Razorbacks pallonkantajaa niin, että pallo irtosi kädestä ja palloa syöksyi peittämään Cowboys puolustuksen linjamies Mikko Lautamatti. Cowboys pääsi hyökkäämään 5-yardin linjalta, mistä muutaman epäonnistuneen heittopelin jälkeen Jukka Lautamatti juoksi jo päivän kolmannen kerran kuusi pistettä kotijoukkueelle.


Lappeenrannan hyökkäysvuorolla puolustuksen tukimiehet Teemu Komarov ja Jarkko Kolehmainen saivat pidettyä sikalauman juoksupelin aisoissa. Lopulta onnistuneen lyhyen heiton päätteeksi Razorbacks kuitenkin jälleen rähmäsi pallon, jonka poimi kainaloonsa Cowboysin takakenttää vartioinut Teemu Tuovi ja kuljetti sen Etelä-Karjalaisten päätyyn.

Vierasjoukkue jatkoi heittopeliään ja kolmannella yrityksellä pääsi etenemään puoleen väliin kenttää hienolla heitolla. Tästä ei Cowboys puolustuksen takakenttä hätääntynyt, vaan kulmapuolustaja Daniel Kivi löi ensin hienosti pallon maahan maalialueella ja heti seuraavalla downilla nappasi syötönkaton ja pääsi palauttamaan palloa 30 yardia. Puoliajalle lähdettiin tilanteesta 28-14.

Toinen puoliaika alkoi Cowboysin hyökkäyksellä, mutta epäonnistuneet heitot ja puolustuksen kova paine pysäyttivät vauhdin jo ennen puoliväliä. Myös hyökkäyksen linjaan jouduttiin tekemään pienehköjä muutoksia, kun konkarilinjamies Ville Lassila joutui jäämään sivurajalle vanhan polvivamman vuoksi.

Sikalauman hyökkäys rynnisti hienolla juoksupelillä n. 20 yardin linjalle, josta heittivät neljännellä yrityksellä taululle lukemat 28-20.

Kotijoukkue vastasi takaisin samalla mitalla, kun laitahyökkääjä Leevi Åhlström juoksi Joni Kolehmaisen(OL), Jesse Kukanahon(OL) ja Jere Virtasen(RB) kovien blokkien takana 70-yardisen juoksun aina Lappeenrannan maalialueelle asti.

Etelä-karjalaisten hyökkäys lähti jälleen vyörymään tasaisesti kohti Cowboys päätyä ja lopuksi pitkällä kiinniotolla villisiat pääsivät vielä kerran pisteiden makuun.

Paperikaupungin pojat etenivät tasaisella ja varmalla juoksuhyökkäyksellä kohti end zonea ja lopulta pallon maaliin kuljetti Elias vanhalakka ja lisäpisteistä vastasi Leevi Åhlström. 

Razorbacks tuli vielä viimeisillä sekunneilla vain muutaman yardin päähän maalilinjasta, mutta pillin vihellys sinetöi ottelun loppulukemiksi 42-28.


Päävalmentaja Mikko Lautamatin mietteitä:

- Tyytyväinen voi olla koko joukkueeseen ottaen huomioon, että moni on aloittanut vasta syksyllä futiksen. Ihan oletettuja virheitä tehtiin, mutta ei mitään hälyttävää. Mikään ei oikeastaan tullut yllätyksenä. Oli kiva kattoo missä mennään tässä vaiheessa kesää. Kesäkuun lopulla päästään ottaa matsia uudelleen Lappeenrantaa vastaan heidän kotiturnauksessaan ja siellä nähdään todennäköisesti Karjalaisetkin entistä kovempana. Meilläkin on vielä kuukausi aikaa hoitaa nämä kevään yskimiset pois, niin ollaan varmasti valmiita kauteen.

Hienoa oli myös nähdä Hyypiä-areenalla, miten paljon tuli porukkaa kattomaan meidän matsia. Cowboys on kyllä saanut mahtavan vastaanoton ja on siistiä miten paljon vanhoja ja uusia pelaajia on löytänyt meille harrastamaan. Näin timanttisten toimijoiden kanssa tätä on kyllä upeeta touhuta.


III-divisioonan Itäisen lohkon kausi starttaa 29.6. Lappeerannassa, jolloin Cowboys kohtaa Razorbacksin sekä Milky City Farmersin.