Kausi pakettiin

27.9.2020

Cowboysin ensimmäinen kausi täysillä kentällisillä (11vs11) on takana, josta käteen jäi kolmen ottelun ja kolmen tappion lisäksi myös erittäin paljon kokemusta ja oppia tulevaan.


Viime syksynä lähdettiin off-seasonille intoa puhkuen, kun takana oli loistokas debyyttikausi miesten 3-divisioonassa. Harjoitukset polkaistiin käyntiin kuukauden kestävällä alkeiskurssilla, joka poiki myös muutaman uuden pelaajan joukkueeseen. 

Hyvä tekemisen meininki oli läsnä treeneissä ja leireillä koko alkuvuoden ajan, kunnes moni asia koko maailmassa muuttui. Ja niin vain piti meidän, niin kuin kaikkien muidenkin, laittaa treenit seis maaliskuun puolivälissä ja takaisin sorvin ääreen päästiin palaamaan joukkueen kanssa vasta toukokuun puolivälissä. Tämä oli meille paha isku, sillä oli paljon pelaajia, joilla ei ollut lainkaan kokemusta 11vs11 futiksesta. Joten paljon oli uusia asioita opittavana lyhyessä ajassa. 

Heinäkuun alussa kerkesimme pelata erittäin nopealla aikataululla järjestetyn scrimmagen tuon jo tutuksi tulleen ystävämme Kotka Eaglesin kanssa. Tämä oli erittäin antoisa harjoitus koko joukkueelle ja loi uskoa tulevaan.


Juuri ennen kauden alkua länkkäri-leirin ylle kuitenkin leijaili muitakin mustia pilviä kuin korona. Tästä esimerkkinä mainittakoon kaiken kaikkiaan 5kpl poikki menneitä eturistisiteitä (tätähän voisi joku kutsua jopa ”@#!!&%!# huonoksi tuuriksi”). Toki myös koronan aiheuttamat muutokset monien työkuvioihin rokotti muutaman pelaajan verran. Kaikesta huolimatta kauden alku kolkutteli ovella ja matkaan lähdettiin mukavalla 30 pelaajan rosterilla kohti 2-divisioonaa.


Kauden avaus Hyvinkää Falconsia vastaan vieraissa alkoi lupaavasti ja oli varsin tiukka ottelu, mutta meidän harmiksi pillin soidessa pisteet jäivät Hyvinkäälle lukemin 19 – 16.

Seuraavalla viikolla valmistauduttiin ensimmäiseen kotipeliin, jossa vieraaksi Sarkolaan saapui Helsinki Wolverines Blue. Ja jottei mustat pilvet vain pääsisi karkaamaan, niin tähän otteluun saatiin aloittavista laitahyökkääjistä mukaan 1/4, joista ei ollut ensimmäisen puoliajan jälkeen mukana enää yhtäkään. Mutta selitykset sikseen, tässä ottelussa puolustus teki jälleen hyvää työtä, mutta hyökkäys ei saanut liikutettua palloa riittävästi. Pisteet lähtivät Hesalaisten mukaan lukemilla 0 – 19.

Lappeenranta Razorbacksia vastaan pelattava ottelu jouduttiin perumaan kuumetapauksen ja siihen liittyvän Olympiakomitean ohjeistuksen johdosta.

Kauden viimeisessä Taftia vastaan pelatussa matsissa Vantaalaisten voitontahto oli kovempi ja näin ollen Cowboys hävisi ottelun 8 – 24.

Kuva: Janne Virtanen

Kokonaisuudessaan meidän joukkue sai hyviä ja kovia matseja alle, eikä yhtään ”rökäle” tappiota tullut. Oltiin joka ottelussa mukana viimeiseen vihellykseen asti, mutta paukut eivät vain riittäneet rutistamaan niistä voittoja. Uusille pelaajille kausi antoi rutkasti kokemusta, mikä aivan varmasti kantaa hedelmää tulevaisuudessa. Nyt kaikki tietää mitä se on, joten suuria yllätyksiä ei ensi kaudella tule. Kokonaisuudessaan joukkueeseen jäi kiukkua ja halua kehittyä vaikeasta kaudesta huolimatta. Nyt ollaan pidetty syyskuu taukoa, jonka jälkeen aletaan tekemään töitä kohti kautta 2021.


Iso kiitos kaikille meitä tukeneille!


Päävalmentaja

Mikko Lautamatti