Kokenut kaksikko Cowboysin fysiikkavalmennukseen

30.9.2019

Fysiikkavalmentajat Pekka Kilpala & Joonas Nikula

Cowboysien fysiikkavalmennuksesta kaudella 2020 vastaa pitkän tien voimailun parissa kulkeneet Joonas Nikula ja Pekka Kilpala.

Nikulalta löytyy takataskusta mm. poliisien voima- ja painonnoston mestaruuksia 2000 luvun puolivälistä. Lisäksi kokemusnatsoja rintaan tuo crossfit, jooga, maastopyöräily, kaukalopallo sekä lähes 20 vuoden kokemus jenkkifutiksesta. Joonas on edelleen huipulla painonnostossa omassa ikäluokassaan.

Poliisien voimalulajien SM, 20.4.2005, Tampere

Kilpalalla on yli 15 vuoden kokemus voimaharjoittelusta ja hänen valmennustiimiin on vuosien varrella mahtunut voimanoston suomen- sekä maailmanmestareita.

- Esimerkiksi puolen vuoden treenijakso Bullfarmin Jani Ihalaisen opissa toi valtavasti oppia voimanoston tekniikoihin, Pekka kertoo.

Jenkkifudiksen parissa Pekka on ollut 2016 vuodesta asti.

J&P Voimaklinikka

Viime viikolla pidettiin ensimmäiset salitreenit Power Gym Kouvolassa. Klinikalla tutustuttiin liikkuvuuteen ja kehonhallintaan sekä käytiin läpi talven treeniohjelmaa.

Nikulan ajatuksia valmennuksesta;

- Joukkue on tällä hetkellä intoa täynnä ja halu kehittyä on kova. Nyt me Pekan kanssa taotaan, kun rauta on niin sanotusti kuumaa. Siinä mielessä ollaan onnekkaassa asemassa, että jokaisella on jonkilainen pohja olemassa eikä kenenkään kohdalla tarvitse lähteä ihan nollasta. Fysiikka on isossa roolissa jenkkifudiksessa ja sen rakentaminen ottaa oman aikansa. On hienoa, että joukkue on näin sitoutunut ja saatiin nämä fysiikkaharjoittelut käyntiin jo nyt. Keretään saada hyvä pohja liikkuvuudelle ja räjähtävyydelle, mitkä ovat isossa osassa ensi kesän pelejä ajatellen. Iso kiitos menee Kouvolan Power Gymille, joiden huikeat treenitilat mahdollistavat tämän. Tässä kohdassa en voi myöskään olla nostamatta esille vanhan painonnostovalmentajani sanoja; 

"ensin pitää treenata, että voi alkaa treenaamaan!", Nikula kuittaa.

J&P Voimaklinikka, Power Gym Kouvola