Kuusankoski Cowboys II-divisioonaan kaudelle 2020

27.9.2019

Heti kauden päätyttyä Cowboys järjesti pelaajapalaverin, jossa äänestettiin mahdollisesta sarjanoususta II-divisioonaan(11vs11) kaudelle 2020. Päätös oli yksimielinen.

Debyyttikaudellaan Cowboys vei ylivoimaisesti III-divisioonan(7vs7) mestaruuden voittamalla kaikki kahdeksan otteluaan.Tavoitteet tuplattu

Tällä hetkellä joukkueessa on mukana jo yli 30 pelaajaa. Kun syksyllä 2018 Mikko Lautamatti(pj.), Jukka Lautamatti, Joonas Nikula ja Ville Lassila laittoivat nimet perustuskirjaan, niin tuolloin tavoitteeksi asetettiin 15 pelaajaa kaudelle 2019.

- Ollaan saatu porukkaa mukavasti toimintaan mukaan, niin pelikentälle kuin sen ulkopuolellekin. Onhan se hieno tunne, kun alkuperäinen pelaajatavoite on alle vuodessa ylitetty yli puolella. Tällä hetkellä harrastajien kokemus jakaantuu lähes tasan, noin puolet on ollut enemmän tai vähemmän jenkkifutiksen parissa ennenkin ja toinen puolikas otti ensikosketukset pelikentälle vasta kesällä. Uusia harrastajia on tullut tasaisesti mukaan myös pitkin kautta, sanoo hallituksen jäsen Ville Lassila.Kuusankoski Cowboys aikoo järjestää marraskuussa myös "jenkkifutiksen alkeiskurssin" yli 16 vuotiaille miehille. Mukaan kokeilemaan ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet fyysiseen kokoon tai aikasempaan urheilutaustaan katsomatta. Kurssilla tutustutaan tämän hienon ja monipuolisen kontaktilajin saloihin sekä eri pelipaikkoihin.Kymenlaakson Jefu ry:n puheenjohtajan ja kauden 2019 päävalmentajan Mikko Lautamatin mietteitä tulevasta;

- Kakkosdivarin paikan haku on meille selkeästi seuraava askel eteenpäin. Nyt ollaan saatu sen verran pelaajia joukkueseen, että 11vs11 fudis saadaan vedettyä järkevästi läpi. Uusia pelaajia toki edelleen kaivataan. Noin hyvä menestys III-divarissa tuli kyllä pienoisena yllätyksenä, mutta uskon, että pystymme myös pykälän korkeammassa sarjassa olemaan kilpailukykyinen joukkue. II-divisioona on myös paras vaihtoehto pelaajien ja valmennuksen nousujohteiselle kehitykselle.  Tänä kesänä täysin rookie-pelaajat näytti upeita suorituksia pitkin kautta ja onnistui vielä finaliissa ylittämään itsentä, niin kuin kuuluukin. Pelin luonne kuitenkin muuttuu paljon tulevana kesänä ja sen eteen on alettu tekemään jo töitä mm. fysiikkapuolella. Marraskuussa järjestetään jenkkifutiksen alkeiskurssi ja toivotaan, että saadaan uusia länkkäreitä remmiin mukaan.

Kymenlaakson Jefu ry:n puheenjohtaja ja kauden 2019 päävalmentaja Mikko Lautamatti