Kuusankoski Cowboys on valmiina uuteen kauteen – haasteista huolimatta

17.7.2020

Kuusankoski Cowboysin kausi oli koronan takia vaakalaudalla. Myös pelikenttä on vaihtunut Voikkaalta Sarkolaan. Päävalmentaja Mikko Lautamatti uskoo joukkueen taistelevan rautamaljasta.Voittamaton Kuusankoski Cowboys odottaa jo kovasti lauantaina alkavaa kautta. Ensimmäisenä joukkue kohtaa vieraspelissä Hyvinkää Falconsin.

Äijäliigan viime kesänä voittanut Cowboys pelaa tällä kaudella 2-divisioonassa. Kentällä on 11 miestä aiemman seitsemän sijaan.

- Kun pelaajia on enemmän kentällä, se mahdollistaa erilaisia juttuja taikurin hattuun. Asioita ei voi tehdä enää samalla tavalla kuin 3-divisoonassa. Myös erikoisjoukkue pelaaminen tulee uutena asiana. Siihen onkin nyt joka treeneissä panostettu, joukkueen päävalmentaja Mikko Lautamatti kertoo. 

Hänen mukaansa valmennustiimin vahvistukset Ilpo Temonen ja Mika Luoma ovat tehneet upeaa työtä puolustuksen kanssa. He ovat rakentaneet joukkueelle kivikovan puolustuksen.


Lautamatti arvioi, että kakkosdivarissa kovimmat vastukset tulevat olemaan Pirkkala Spartans ja Helsinki Wolverines Blue.

- Spartans on uutisoinut kovista vahvistuksista ja Wolverinesilla on myös liigajoukkue jonka pelaajia he voivat käyttää 2-divisioonassa, Lautamatti sanoo.

Puolustuksen takakentän Ville Koistinen odottaa ehjää ja tasapainoista kautta.

- Odotan, että pääsemme pelaamaan joukkueena sellaisella tasolla, mihin meillä on potentiaalia. Pelifiilis alkaa pikkuhiljaa löytymään, kun ottelut lähenevät. Koronan aiheuttaman tauon jälkeen oli aluksi vaikea löytää intoa ja motivaatiota treenaamiseen, kun oli jo luopunut toivosta, ettei tänä kesänä pelata. Meidän joukkueessa into kuitenkin löytyy nopeasti, vaikkei yhtään peliä pääsisikään pelaamaan, Koistinen kertoo.Seuraa heitä tulevalla kaudella


Lautamatti toivoo, että katsojat seuraavat koko joukkuetta, mutta hän nostaa esille seuraavat pelaajat:

Hyökkäyksen linjassa kokenein konna on Ville Nieminen.

Toinen mielenkiintoinen pelaaja on Topi Sihvo. Hän aloitti lajin syksyllä ja pelaa ensimmäistä kauttaan. Miehellä on kaikki raamit kohdallaan linjaan ja kehitys on ollut huimaa.

Runningback paikalla rookie Barbaro Perez. Perez on parantanut otteittaan viikko viikolta. Veikkaan, että kaveri pyörittää reilusti pistetaulua kauden aikana.

Laitahyökkääjistä Jukka Lautamatti. Lautamatti on kokenein sotaratsu ja näyttää edelleen omalla tekemisellään esimerkkiä muulle joukkueelle.


Puolustuksen linjasta nostaisin esille Aleksi Nisulan. Hän on vetänyt hyvää off season -treeniä. Nisula on selkeä leaderi sillä tontilla.

Myös ikinuori Pasi Mannonen tuo sinne kokemusta ja tunnetta useammalta vuosikymmeneltä.


Linebackereistä Niko Boman on ehdottomasti kovin syömähammas. Bomanilla on vielä vähän kuntoutuminen päällä, mutta toivottavasti mies saadaan tositoimiin. Boman oli viime kaudella kuitenkin 1-divisioonan eniten taklauksia kerännyt pelaaja.

Defensiveback puolelta Tatu "Toro" Niemi. Jotka Niemen kentiltä tuntee, tietävät, että tämä kaveri raataa ja raastaa paikalla kuin paikalla.

Lautamatin mukaan Cowboysin vahvuus on ehdottomasti tasainen suorittaminen jokaisella pelaajalla. Joukkueella ei ole selkeää heikkoa kohtaa, mistä valmentajan pitäisi olla huolissaan.


Koronan vaikutukset näkyivät joukkueessaKoko kausi oli pitkään vaakalaudalla koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen takia.

- Harjoitukset on alkuruosteiden jälkeen alkaneet luistamaan toivotulla tavalla. Koronan vaikutukset huomasi joukkuetreeneissä, kun oli reilu pari kuukautta, ettei porukassa harjoiteltu. Nyt aletaan saavuttamaan se taso, mikä pitääkin olla. Toki tilanne on sama kaikilla muillakin joukkueilla. Kukaan ei ole saanut etumatkaa valmistautumiseen, Lautamatti kertoo.


Muutama Cowboysin pelaaja on joutunut muuttamaan työkuvioitaan koronan takia. Se on haitannut heidän harjoitteluaan ja osa ei pysty pelaamaan laisinkaan. Joukkue on kuitenkin saanut uusia pelaajia, joten Cowboysilla on kaikki mahdollisuudet taistella rautamaljasta.Cowboysin ottelut pelataan Voikkaan sijaan SarkolassaKouvolan kaupunki halusi keskittää urheilulajien pelikenttiä. Jenkkifutareiden kentäksi nimettiin Sarkolan urheilukenttä.

Seura olisi halunnut pelata Kuusankosken pallokentällä, mutta kaupunki halusi jenkkifutiksen keinonurmikentälle.

Viime kesänä Cowboys sai paljon kehuja, kun he toivat urheilutapahtumia myös muualle kuin ydinkeskustan alueelle.

- Meidän mielestä olisi hienoa, jos jossain vaiheessa päästäisiin siihen ajatteluun, että olemme yhtä suurta Kouvolaa, ja muuallakin kuin ydinkeskustan alueella voisi järjestää ottelutapahtumia. Nyt tilanne on tämä ja sillä mennään. Toivottavasti se 350 ihmistä löytää myös itsensä Sarkolaan jotka olivat hurraamassa meidät 3-divisioonan voittoonSeuran puheenjohtaja on vaihtunutVille Lassila otti seuran puheenjohtajan pestin haltuunsa keväällä. Lassila on hoitanut seuran hallinnollista puolta kaikkein eniten ja hänellä on siihen paras osaaminen.

Mikko Lautamatti luopui puheenjohtajan paikasta, jotta hän voi keskittyä valmentamiseen ja pelaamiseen pelinrakentajana.

- Korona toi mukanaan omat haasteensa ja paljon epävarmuutta, mutta vaikeuksista huolimatta seura voi hyvin. Määrätietoinen perustuksien rakentaminen etenee suunnitellulla tavalla. Me olemme saaneet kasattua erittäin hyvät tiimit, niin seuran johtoon kuin kentällekin, että ei voi olla kuin tyytyväinen, Lassila kertoo.


Lassila harmittelee, että pelitapahtumien puitteet jäävät tältä kesältä suunniteltua pienemmiksi koronan takia.

- Kaikesta huolimatta katsojille on luvassa kovia pelejä, huippuluokan selostukset sekä Cowboy-Cafe. Tervetuloa peleihin kannustamaan länkkärit voittoon ja kohti Rautamaljaa.Kuusankoski Cowboysin kotiottelut, Sarkolan kentällä (Tervalepäntie 1):


La 25.7. kello 14 Cowboys - Helsinki Wolverines Blue

La 15.8. kello 14 Cowboys - Vantaa TAFT