Otteluennakko: Hyvinkää Falcons vs KSNK Cowboys

18.6.2022

Tulevana sunnuntaina 19.6 Kuusankoski Cowboysin kausi jatkuu ensimmäisen vierasottelun merkeissä. Lehmipoikien bussi starttaa sunnuntaiaamuna Hyvinkään suuntaan, kun Hyvinkää Falcons isännöi Cowboysia II-divisoonan kolmannella kierroksella. Kuusankosken rosteri kokee melkoisen mylleryksen kun, loukkaantumisten ja henkilökohtaisten syiden vuoksi vahvuudesta puuttuu kymmenkunta pelaajaa. Hyökkäyksen puolella näkyvin muutos on pelinrakentajan paikalla, kun Mikko Lautamatti ei pääse matkustamaan hyökkäystä johtamaan.

18.7.2020 Falcons - Cowboys Kuva: Janne Virtanen

Kuusankosken kykyjenetsintäosasto laittoi verkot vesille ja korvaajaksi saatiinkin Mikon isoihin saappaisiin Niclas "Nesi" Carpelan. Jo viime viikolla väläytyksiä Kuusankosken puolustuksessa tehnyt lajilegenda hyppää toiselle puolen palloa ja nappaa kapellimestarin position tähän matsiin.

Toinen Kymenlaakson jefukentillä vuosia kauhua aiheuttanut pelaaja Patrik Thesleff kaivaa harttarit naftaliinista ja hyppää pallonkantajan tontille paikkaamaan viime pelissä hyvin pelanneen Arttu Makkosen poissaoloa. 

Kuusankosken joukkueessa onkin melko harvinainen tilanne, sillä rosterista löytyy peräti kaksi isä-poika duoa. Nicklas Thesleff siirtyi jo aiemmin keväällä Cowboysin riveihin vahvistamaan laitahyökkääjä-osastoa ja hänen lisäkseen Eaglesin farmisopimuksen kautta rosterista löytyvä Leon Carpelan mittelöi kulmapuolustajan tontilla.  

Kauden ensimmäiseesä pelissä Kuusankosken hyökkäys eteni ajoittain mallikkaasti juosten sekä heittäen, mutta kärsi epätasaisuudesta ja mentaalivirheistä. Laitahyökkääjäosastolla palloa jaettiin tasaisesti Ville Valtosen, Mikael Järvisen ja Teemu Tuovin välillä. Hyvinkään otteluun vahvuuteen nousee myös Leevi Åhlström kasvattaen jo ennestään syvää rissuosastoa. Juoksupelissä niin ikään ansiokkaasti palloa kantoivat Turkua vastaan George "Keke" Konneh sekä Barbaro "Pepe" Perez jälkimmäisen viimeistellessä ensimmäisen maalinsa jenkkifutiskentillä. Juoksupelin odotetaan nousevan vieläkin isompaan rooliin mikäli sateinen keli toteutuu.

Jo vuosia päävalmentajana sekä vastuuvalmentajana Ilpo Temonen on piiskannut puolustukset kuntoon seuroissa. Turku ottelun kolme syötönkatkoa sekä yhteensä viisi turnoveria kertovat vakuuttavaa jälkeä Cowboysin puolustuksen toiminnasta. Puolustuksessa poisjääntejä on lukumäärällisesti enemmän, mutta rosterin syvyys ja "Next man up"-mentaliteetilla pelaavat lehmipojat pystyvät varmasti paikkaamaan poissaolot menestyksekkäästi. Katseet kohdistuvat Cowboysin takakentällä Turku ottelussa loistaneeseen Ville Kostiaiseen, joka on puolustuksen dynamo ollen aina siellä missä tapahtuu.

Hyvinkää Falcons on ehtinyt jo kaksi ottelua pelata, East City Giantsia sekä Hämeenlinna Tigersia vastaan. Ottelut ovat päättyneet Hyvinkään tappioihin, mutta he ovat osoittaneet ennakkoluulotonta pelaamista. Kuusankosken rotaation kautta pelaajia heitellään hieman tuntemattomilla paikoilla sekä uudet kaverit saavat enemmän vastuuta. Pääfokus matkaan lähtiessä onkin palata perusteisiin, keskittyä hoitamaan omat tehtävät laadukkaasti ja karsia turhat mentaalivirheet pois.

Puolustuksen apuvalmentaja Mika Luoma, mitä mietteitä kauden avauksesta ja mitkä lähtökohdat kauden toiseen koitokseen Hyvinkää Falconsia vastaan?

- Kauden avauksesta tärkein asia mitä haettiin oli Kuusankoski Cowboysin historian ensimmäinen II-divisioonavoitto ja se saatiin. Kauden avausmatsiksi hyvin odotetunlainen. Virheitä molemmin puolin palloa, kellon käyttöön on syytä kiinnittää huomiota ja yleisesti pelin tempo oli hieman laahaava. Kokonaisuutena kuitenkin lopputulema oli positiivinen. Jokainen jätkä taisteli kentällä ja yleisöä oli mukavasti löytänyt paikalle. Tuleva vastustaja tulee olemaan pienoinen mysteeri sillä minkäänlaista ennakkomateriaalia Hyvinkään tekemisestä ei olla nähty. Tavoitteena on joka tapauksessa ensimmäinen vierasvoitto ja ennen kaikkea nähdä jokaisen parantavan omaa tekemistään viime ottelusta. Uskon, että jokaisen pelatessa vähän paremmin ja kovempaa kuin ekassa pelissä niin meillä on hyvä mahdollisuus tuoda voitto kotiin, Luoma toteaa.