Otteluennakko: KSNK Cowboys vs Turku Trojans

10.6.2022

Kuusankoski Cowboys aloittaa vihdoin oman taipaleensa Suomen amerikkalaisen jalkapallon II-divisioonassa tulevana lauantaina 11.6. Kuusankosken urheilupuistossa, jossa vastaan tulee Turku Trojans. Edellisestä kotijoukkueen ottelusta on ehtinyt kulumaan jo melkein kaksi vuotta, kun viime kausi jätettiin väliin koronapandemian aiheuttaman epävarmuuden vuoksi. Pettymykset ovat nyt unohdettu ja fokus on ollut jo pitkään tulevassa kaudessa. Pitkästä aikaa koko talvikausi on kyetty treenaamaan täysipainotteisesti ja prosessinomaisesti menty kaikilla osa-alueilla eteenpäin.

Scrimmage 21.5.2022 Cowboys - Razorbacks

Kuusankosken rosterissa on luonnollista vaihtuvuutta tullut molemmin puolin palloa, mutta kaiken kaikkiaan tilanne on ennakkoon paperilla herkullinen. Hyökkäystä johtaa viime vuonna Kotka Eaglesin I-divisioonan pudotuspeleissä mestaruuteen kipparoinut Mikko Lautamatti. Laitahyökkääjäosastolta löytyy kokemusta ämpäritolkulla Jani Heinisalon ja Ville Valtosen johdolla sekä nuoruuden intoa Nicklas Thesleffin ja Leevi Åhlströmin muodossa. Laitahyökkääjien osalta tilanne lienee paras mitä Kuusankosken lyhyessä historiassa on aikaisemmin ollut, mikä näkynee pelikentällä komeina suorituksina. Juoksuhyökkäyksen osalta on muutoksen tuulia enemmänkin, kun ikinuoren Joonas Nikulan valtaviin saappaisiin hyppäävät kolmikko George ”Keke” Konneh, Barbaro ”Pepe” Perez sekä Arttu ”Arttu” Makkonen. Talvikaudella on tehty paljon työtä juoksupelin kehittämisen kanssa ja nyt ollaan valmiita keräämään satoa. Hyökkäyksen sydämestä eli linjasta voidaan nostaa esille Topi Sihvo, joka aloitti vasta muutama vuosi sitten jenkkifutiksen ja on valmis ottamaan seuraavaa steppiä ensi kesänä.

Alla hyökkäyksen valmentajan Jukka Lautamatin mietteet ennen ensimmäistä ottelua:

Hieno lähteä uuteen kauteen. Joukkue näytti erinomaiselle viimeistelevässä harjoitusmatsissa. Hyökkäykseen saatu hyvä nippu kasaan kokemusta ja uusia nousevia tähtiä” 

Scrimmage 21.5.2022 Cowboys - Razorbacks

Puolustuksessa päävalmentaja Ilpo Temonen on tehnyt hommia talven aikana istuttaessaan uusia pelaajia pelaavaan kokoonpanoon. Puolustuksen linjaan tuli valtavasti lisää kokoa, kun Pekka Kilpala pääsee muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen aiheuttamaan ongelmia vastustajien linjalle. Tukimieskerroksesta lähti kokemusta Valkealan pinta-alan verran, sillä Tatu Niemi keskittyy kioskin hoitoon tänä vuonna. Paikkamaan talven aikana saatiin Lahen suunnalta Mikko Koivunen, joka onkin päässyt hyvin sisään muodostaen Niko Bomanin, Joonas Vanhatalon ja Teemu Komarovin kanssa vahvan ryhmän. Puolustuksen takakenttä on täynnä pelimiehiä ja ehdottomasti yksi osa-alue, johon joukkue nojaa. 

Poppoota johtaa jo seuralegendan viittaa pitävä Ville Kostiainen rautaisella otteellaan. Taustatukea tulee kokeneilta Ari Riihiluomalta ja Teemu Tuovilta. Kulmapuolustajina löytyy jo Kotka Eaglesissa liigavauhtia kokeillut Daniel Kivi sekä tulokas Alexander Ilic, joka on päässyt hyvin sisään systeemiin.

Alla mietteet päävalmentaja Ilpo Temoselta ennen kauden aloittavaa ottelua:

Kauden eka matsi aina jännittävä paikka. Pelataan kovaa ja koitetaan välttää isoja virheitä. Kaiken kaikkiaan hieno päästä pelaamaan ja nyt näkemään mitä talvella ollaan saatu aikaiseksi.

Jenkkifutis tekee paluun myös Kuusankoskelle, kun urheilupuistossa pelataan jälleen amerikkalaista jalkapalloa vuosien tauon jälkeen. Tuleva vastustaja Turku Trojans aloitti oman urakkansa viime viikolla hakemalla voiton Lappeenrannasta. Ottelu alkaa kello 14 ja sisäänpääsy on maksuton. Kaikki paikalle kannustamaan kotijoukkuetta!