Vaahteraliiga kokemusta Cowboys valmennukseen

20.10.2022

Kuusankoski Cowboysin valmennusryhmään on liittynyt valmentaja konkari Kari Leivoja. Leivoja tullaan näkemään ensi kesänä hyökkäyksen koordinaattorina sekä linjavalmentajana.

Kerro vähän itsestäsi ja valmennus taustasta.

- Pelasin Porvoossa ensin about 10v ja samalla valmensin junioreita 1993-2000. 1998 aloin valmentamaan myös miehiä, ensin DL:ää ja sitten myös DC rooli tuli tutuksi. 2000 olin ECG:n DC. Ja sitten takas Butchersiin HC/DC rooleihin. 2002 siirryin OC hommiin. Sen jälkeen olen valmentanut vaahteraa yli 20 v. kuudessa eri joukkueessa. Wolverinesissa tuli mestaruus pari kertaa ja tuli oltua Eurobowl jutuissa mukaan. 2006 NFL Europe tuli tutuksi, kun käytiin siellä tutustumassa valmennukseen. Yli toistakymmentä kertaa on tullut käytyä Jenkki yliopistoissa hakemassa oppia. Niin ja 2000 luvun vaihteessa olin vuoden junnu valmentaja ja 2011 vuoden valmentaja.

Minkä näet suurinpana erona Vaahteraliiga vs 2-divisioona valmennuksen kannalta?

- No varmaan se, että Vaahterassa on valtaosa pelaajista kokeneempia. Eli osaavat jo asioita, kun taas 2 div pelaajista osa on paljon vähemmän pelanneita. Ja tottakai jenkkien puuttuminen vaikuttaa moniin asioihin. Mutta muuten peli on sama!!!


Minkälaista fudista tullaan näkemään kuusaalla ensi kesänä?

- Yritetään rakentaa hyökkäys joka on mahdollisimman tasapainoinen juoksun ja heiton suhteen 40/60% riippuen vastustajasta!

Minkälainen vaikutelma on tullut tähän mennessä Cowboysista? Kesällä kuitenkin kävit katsomassa jokusen matsin.

- Vaikutelma on hyvä ja pidän siitä mitä nyt on juteltu ja mitä ollaan rakentamassa! Odotukset ovat realistiset ja jalat on maassa. Joukkuehan on hyvä ja voitti runkosarjan kaikki matsit viime kesänä... Eiköhän me samaan pyritä myös ensi kesänä!

Nähdään Kuusaalla kesällä!!!