Ville Nieminen Cowboysiin kahden vuoden sopimuksella

18.12.2019

Lahtelainen Ville Nieminen (185cm/120kg) siirtyy Kotka Eaglesista vahvistamaan Cowboysin hyökkäyksen linjaa kahden vuoden mittaisella pelaajasopimuksella. Lahti Panthersin kasvatti, viimeiset kaksi kautta Eaglesin hyökkäyksen linjassa centterinä vaikuttanut Nieminen tuo kokemuksellaan erittäin hyvän mausteen Cowboysin linjapelaamiseen. 


- Viime kaudella vakiinnutin oman paikkani sarjan tehokkaimman hyökkäyksen linjan centterinä ja pelasin elämäni parasta fudista, se palkittiin tappiottomalla kaudella ja spagettimaljalla. Eaglesille lähetän paljon rakkautta ja etenkin OL Coach Janne Siltaselle, joka kouli musta uskottavan centterin ykkösdivariin. Alunperin tämä kausi oli myös tarkoitus viettää Kotkassa, mutta yksityiselämän puolella tapahtuneet muutokset johtivat siihen, että se ei ollut enää vaihtoehto. Hetken jo luulin, että on aika laittaa harttarit naulaan, mutta sitten tuli puheeksi mahdollisuus pelata tuleva kausi Cowboysissa. Mitä enemmän asiaa mietti ja tutuilta kyseli, niin sen selvemmäksi alkoi tulla se, että Cowboys on koettava. Tottakai päätöksen tekoa helpotti myös se, että joukkueessa pelaa vanhoja tuttuja naamoja ja lisäksi Ilpo "Koutsi" Temosen ja Mika "MC" Luoman siirtyminen varmisti mulle sen, että tää on vakavasti otettava ja eteenpäin pyrkivä sekä varmasti kilpailukykyinen joukkue. Nyt on muutamat treenit takana, niin oon huomannu paljon yhteneväisyyksiä vuoden 2015 Kotka Eaglesin kanssa. Hyvä yhteishenki, hyvä tempo, kehittymiseen pyrkivä organisaatio kaikin puolin. Kaikessa tekemisessä näkyy intohimo ja eteenpäin meneminen (ennen kaikkea joukkueena). Lisäksi sopimuksen vahvistanut dillinger-pizza oli viimeinen niitti. Odotan ensi kautta innolla, meillä on hyvä sakki ja tuntuu, et näinkin nopeasti jätkät on ottanut mut osaksi joukkuetta. Tulkaa kattoo, ku cowboyt ratsastaa auringonlaskuun,  joka näillä näkymin on rautamaljassa, Nieminen kuittaa.

Cowboysin hyökkäyksen linjan valmentajana Ville Lassilan ajatuksia tulevasta;

- Kausi on startannut hienosti käyntiin ja tällä hetkellä harjoitusringissä on n. 7-8 hyökkäyksen linjamiestä, mikä on vuodenajan huomioon ottaen erittäin hyvin. Nieminen tuo sopivan ripauksen kokemusta meidän melko kokemattomaan linjaan, josta osa aloitti pelaamisen viime kaudella(7vs7) ja nyt syksyllä pidetty alkeiskurssi poiki muutaman uuden linjamiehen. Paljon on vielä tekemistä ja uuden oppimista kesään mennessä 11vs11 fudiksen saloihin, mutta luottavaisin mielin ja perusvarmalla tekemisellä edetään.

Nimi: 

Ville Nieminen

Ikä:

34v

Asuinpaikka: 

Lahti

Pelaajaura: 

2013-2014 Lahti Panthers (2-div, 3-div)

2015 Kotka Eagles (3-div)

2016-2017 Lahti Panthers (3-div)

2018-2019 Kotka Eagles (1-div)

2020 -> Kuusankoski Cowboys

Saavutukset: 

I-div mestaruus 2019(Eagles)

Ville Nieminen. Kuva (C) Mikko Mäkelä