Ville Valtonen Cowboysiin

24.4.2022

Ville Valtonen on Kotkalaislähtöinen laitahyökkääjä, joka on edustanut aikaisemmin Kotka Eagelsiä. Nyt mies on ollut Cowboysin harjoitusvahvuudessa koko offseasonin. Ville on kova treenaaja, piiskaa itseään eteenpäin todella kovaa ja käyttää paljon aikaa itsensä kehittämiseen. Tähän "mindsettiin" Villeä on luultavasti ohjannut yli 20 vuoden moottoripyöräily "harrastus”.

Miten olet ajautunut jenkkifutiksen pariin, vaikka sinulla on kova tavoitteellisuus toisessa lajissa?

- Laji on kiinnostanut mua aina 90-luvulta asti! Varmaan muutama leffa vaikutti siihen (esim Varsity blues), että lajista tuli jotenkin kiehtova ja cool homma mun silmissä. Muistan ostaneeni Floridan reissulla -97 ekan Madden PC pelin, vaikka en ymmärtänyt sinänsä lajista kovin paljon, mutta siinä oppi ja tuli pelattua se aika puhki! Silloin ei ollut mitään jengiä, joka pelaisi jefua lähellä Kotkaa jossa asun. South East Eaglesin lippupallo treeneissä kävin pari kertaa , mutta se jäi. Jatkoin sitten vaan lätkän hakkaamista. Sitten kuulin heti perään 2016, että Kotkaan on perustettu Eagles football joukkue ja koska elämä on todella lyhyt huolimatta mitä muuta elämässä on meneillään, niin soitto Patulle(Thesleff) ja hallille. Kiitos edelleen hänelle kaikesta työstä!


Miksi Cowboys ja mitkä on fiilikset offarilta?

- Cowboys on luonteva valinta, koska tunnen paljon hyviä jätkiä joukkueesta Eagles vuosilta. Pelikirja on tuttu, QB on erittäin hyvä (maksettu kommentti), etäisyys kotoa ihan OK, organisaatio vaikuttaa hyvälle ja koska koko skeema sopii hyvin yhteen muiden juttujen kanssa. Oikeesti on helpompi vastata miksi en lähtenyt liigaan Eagelsin kanssa. En pysty sitoutumaan siihen eforttiin, jota se mun mielestä ja mun tavalla tehtynä ansaitsis. Offari fiilikset on hyvät, ollaan grindattu menee syksystä asti hyvällä boogiella. En vielä tiedä edes kaikkien nimiä ja toivon mukaan siitä ei kukaan loukkaannu, mutta porukka vaikuttaa hyvälle ja motivoituneelle.


Odotukset joukkueelta ja henkilökohtaisella tasolla tasolla?

- Odotuksia mulla ei joukkueen suhteen ole, eikä pelaajana pidäkään olla. Omat odotukset on olla joukkueelle avuksi.


Millä eväillä Cowboys menee finaaliin ensi kesänä?

- No siis Cowboys menee finaaliin läpi! Mun mielestä yksinkertaisilla kliseillä, jotka on kliseisiä syystäkin! Kurinalaisuus, nöyryys, joukkuehenki, periksiantamattomuus ja execution of plays!

Nimi: 

Ville Valtonen

Ikä:

38

Asuinpaikka: 

Kotka

Seurahistoria

South East Eagles (lippupallo)

Kotka Eagles (II-div, I-div)

Saavutukset: 

II-div mestaruus 2017 (Eagles)

I-div mestaruus 2019 (Eagles)

Elänyt ja hengittänyt MP kilvanajoa yli 20 vuoden ajan. 

Tälläkin hetkellä mies ajaa Espanjan avointa mestaruussarjaa STK1000 luokassa oman teamin BMW S1000RR pyörällä. Espanja kuuluu maailmassa niihin maihin, Italian lisäksi, jossa MP kilpaurheilu kuuluu suurien lajien joukkoon ja toiminta on monessa mielessä sen näköistä, tasoista ja kokoista. Moottoripyörä kilvanajossa Ville on saavuttanut tähän mennessä urallaan 4 x SM hopeaa, 1 x Baltian mestaruus, 1 x SM kulta, 1 x Yamaha cup hopea (IDM sarja Saksa), EM pisteitä ja podiumsija, IDM podium paikkoja STK1000 luokassa (Hockenheim, Lausitz) Alpea Adria (Itä-euroopassa ajettava sarja) Podium sija (Kroatia) ja 5.sija loppupisteissä SBK luokassa. World endurance MM sarjassa pisteitä molemmissa ajetuissa kisoissa (Bol dor ja Sepag 8h Malesiassa), Open1000 pronssia pisteissä viime vuonna Espanjassa. 

Ville ei Kotkassa ole päässyt näyttämään täyttä potentiaaliaan johtuen ratamoottoripyöräilyn aikatauluista ja tästä syystä moni kausi on jäänyt hieman rikkonaiseksi. Nyt jenkkifutis ja ratamoottoripyöräily aikataulut ovat loksahtaneet kohdalleen ja herra nähdään lähes jokaisessa Cowboysin matsissa. Syksyn ja kevään aikana pelinrakentaja Mikko Lautamatille ja Villelle on löytynyt selvä connection ja tällä akselilla varmasti tulosta tullaan näkemään taululla.